Назад МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР ГРАДОВА XXIII  

      Током школске 2001/2002 године одржан је 23. Међународни Математички Турнир Градова на коме је Београд такође учествовао: јесењи циклус 21. и 28. октобра 2001. године (за Београд у "Архимедесу" у 10ч), пролећни циклус 24. фебруара и 3. марта 2002. године (за Београд у "Архимедесу" у 10ч). Постоје две категорије ученика: млађи узраст (VII - VIII р. ОШ и I р. СШ) и старији узраст (II, III и IV р. СШ). Могли су се пријавити и учествовати и нови ученици који рание нису учествовали. Ако ученик учествује у неколико фаза, рачуна му се бољи резултат. Додељују се награде са дипломама.

     За постигнуте резултате у јесењем и пролећном циклусу Турнира, Организациони комитет Турнира за град Београд доделио је одговарајућа признања: а) награде са дипломом или похвале - за укупни резултат; б) специјалне дипломе или специјалне похвале - за оригинална решења појединих задатака. Додељено је: 13 награда, 6 похвала, две специјалне дипломе и 6 специјалних похвала. Добили су их: Игор Кабиљо (д-Iн, сд, сп), Урош Рајковић (д-Iн, сд), Бојан Живковић (д-IIн, сп), Миливоје Лукић (д-IIн, сп), Милан Новаковић (д-IIн), Владимир Јовановић (д-IIн), Дејан Краковић (д-IIIн, сп), Радомир Тарабић (д-IIIн, сп), Милош Балаћ (д-IIIн), Огњен Илић (д-IIIн), Бориша Кузељевић (д-IIIн), Душан Рајковић (д-IIIн), Маја Стаменић (д-IIIн). Похвале су добили: Саша Поповић, Златко Емеђи, Дарко Живановић, Александар Пејчев, Марко Радовановић и Живорад Лазаревић, док је Филип Пањевић добио специјалну похвалу (сп). Ова признања су уручена 15. јуна 2002. године.

     Признања - дипломе. "Победник Турнира Градова" доделио је и централни Жири Турнира градова са седиштем у Москви. Ово признање добило је 20 учесника Турнира градова из Београда. За друге наше градове нема прецизних података.

Турнир градова Белорецк Русија 2002
Летња конференција Турнира градова 2002
Белорецк - Русија
     ЈУ екипа - Белорецк Русија 2002
Летња конференција Турнира градова 2002
ЈУ екипа - Белорецк - Русија
     

     Летња конференција овог Турнира градова (финале) одржана је у Белорецку на Уралу (Русија) од 31. јула до 9. августа 2002. године. Град Београд представљали су Игор Кабиљо, Урош Рајковић и Милан Новаковић. Осим њих, позвани су још: Јасминка Аџић из Суботице и Милош Петковић из Ниша. Стручни руководилац екипе је проф.др. Владимир Јанковић. Организатор пута на летњу конференцију за све учеснике из Србије је КММ "Архимедес". Сви поменути ученици добили су награде и одговарајуће дипломе.

     Детаљније о летњој конференцији Турнира градова - 2002 погледајте овде!

XXIII. ТУРНИР ГРАДОВА - ЈЕСЕЊЕ КОЛО 2001

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

XXIII. ТУРНИР ГРАДОВА - ПРОЛЕЋНО КОЛО 2002

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

© 1998 - 2013, МД "Архимедес"