Назад МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР ГРАДОВА XXIV  

     Током школске 2002/2003 године одржава се XXIV Међународни математички турнир градова: јесењи циклус (20. и 27. октобра 2002. године), пролећни циклус (23. фебруара и 2. марта 2003. године) и финале-летња конференција (почетком августа 2003. године). Учествују ученици VII-VIII разреда ОШ и средњошколци.

     За постигнуте резултате у јесењем и пролећном циклусу XXIV Турнира градова (бар у једном од четири кола учествовало је 28 ученика), Организациони комитет Турнира за град Београд доделио је одговарајућа признања: а) награде са дипломом или похвале - за укупни резултат: 6 награда и похвала. Награде су добили:Игор Кабиљо (II н), Дејан Краковић (II н), Урош Рајковић (III н), Милан Новаковић (III н), Александар Пејчев (III н), Марко Радовановић (III н). Похвале су добили: Андрија Јовановић, Бранислав Опсеница, Владимир Јовановић, Огњен Илић, Марина Радулашки. Ова признања су уручена 14. јуна 2003. године у "Архимедесу".

          Летња конференција овог Турнира градова (финале) одржана је у од 31. јула до 9. августа 2003. године у Русији (град Переслављ-Залескиј, 150 км од Москве). Град Београд представљали су Андрија Јовановић, Игор Кабиљо, Урош Рајковић и Милан Новаковић (сви из Математичке гимназије у Београду и полазници курса-припрема у оквиру специјалне "Архимедесове" Олимпијске групе) . Осим њих, позван је још Дејан Тиквицки (Гимназија у Суботици). Стручни руководилац екипе био је проф.др Милош Арсеновић (Математички факулет у Београду). Сви поменути ученици добили су награде и одговарајуће дипломе. Организатор пута и на ову летњу конференцију за све учеснике из Србије био је КММ "Архимедес".  

     Детаљније о летњој конференцији Турнира градова - 2003 погледајте овде!

XXIV. ТУРНИР ГРАДОВА - ЈЕСЕЊЕ КОЛО 2002

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

XXIV. ТУРНИР ГРАДОВА - ПРОЛЕЋНО КОЛО 2003

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

© 1998 - 2013, МД "Архимедес"