Назад МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР ГРАДОВА XXI  

     У току школске 1999-2000. год. одржан је 21. Међународни математички турнир градова. Одржани су: јесењи циклус (24. и 31. октобра 1999. године) и пролећни циклус (27. фебруара и 5. марта 2000. године. Учествовало је 20 учесника са подручја Београда (по позиву), при чему је њих 15 добило награду и диплому "победник Турнира градова", коју додељује жири Межународног математичког турнира градова који се налази у Москви. Међу награђенима су и три члана из овогодишње ЈУ-олимпијске екипе. Успешан је био и наступ ученика из других наших градова: Ниша (5 учесника - 5 диплома, Суботице (7 учесника - 6 диплома) и Новог Сада (19 учесника - 8 диплома).

ЈУ екипа Русићи код Москве 2000
Летња конференција Турнира градова 2000
ЈУ екипа - Русићи код Москве
     
     На Летњу конференцију Турнира градова која је одржана 2-10. августа 2000. године у Русији (Рекреативни центар "Русићи", недалеко од Москве) било је позвано пет ученика из Југославије, међу којима су и три "Архимедесовца" (укључујући и Миливоја Лукића, носиоца сребрне медаље на 41. ММО у Јужној Кореји)
     Сви наши представници добили су награде и одговарајуће дипломе: Миливоје Лукић, Милош Јорговановић и Бојан Живковић из Београда (сви ученици II разреда Математичке гимназије у Београду и "Архимедесовци" - полазници курса-припрема у оквиру специјалне "Архимедесове" Олимпјске групе), а затим Горан Исић (III р.) и Тамара Тошић (IV р.) из Суботице (Гимназија "Светозар Марковић").
     Већина од 118 градова-учесника овогодишњег Турнира градова (са неколико хиљада учесника-такмичара) није имала представнике на финалу Турнира, јер је на ову математичку конференцију било позвано свега 74 ученика из 34 града.
     Организатор пута у Русију за све учеснике из Југославије, као и прошле године, био је Клуб младих математичара "Архимедес" из Београда. Стручни руководилац екипе Београда био је проф. др.Владимир Јанковић са Математичког факултета у Београду (који је током последње три године уложио највише труда у припреме наших ученика у оквиру специјалне "Архимедесове" Олимпијске групе коју су чинили кандидати за међународна такмичења из математике), док је стручни руководилац екипе Суботице био Небојша Гвозденовић асистент за математику из Суботице. Вођа пута био је Богољуб Маринковић из "Архимедеса" (председник Организационог комитета Турнира градова за град Београд).

XXI. ТУРНИР ГРАДОВА - ЈЕСЕЊЕ КОЛО 1999

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

XXI. ТУРНИР ГРАДОВА - ПРОЛЕЂНО КОЛО 2000

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

© 1998 - 2013, МД "Архимедес"