Назад МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР ГРАДОВА XXVII  

      Током школске 2005/2006 године одржан је XXVII Међународни математички Турнир градова: јесењи циклус (16. и 23. октобра 2005. године), пролећни циклус (19 и 27. фебруара 2006. године) и финале - Летња конференција Турнира градова (почетком августа 2006. године). Учествују ученици VII-VIII разреда ОШ и средњошколци.

          За постигнуте резултате у јесењем и пролећном циклусу XXVII Турнира градова (бар у једној од четири фазе учествовало је 30 ученика), Организациони комитет Турнира за град Београд доделио је одговарајућа признања за укупни резултат- награде са дипломом или похвале: 16 награда и 5 похвала. Прва награда: Бобан Карапетровић ; друга награда: Јелена Марковић, Душан Милијанчевић, Ива Лазовић, Јована Кнежевић, Марија Јелић, Марија Лекић, Бранислав Негоицић, Владимир Николић; трећа награда: Мирослав Богдановић, Ана Ђурђевац,Бојана Војновић, Милан Глушчевић, Јанко Илић, Гордана Пејић. Похвале: Игор Миловановић, Андрија Јовановић, Огњен Ивковић, Маја Кабиљо, Бранка Сенић. Ова признања су уручена на пригодној свечаности у "Архимедесу" 27. јуна 2006. године     

      Летња конференција 27. Турнира градова (финале) одржанa je од 2. до 10. августа 2006. године у Русији (Дечје летовалиште "Чајка" у Осташкову на језеру Селигер). Учешће по позиву организатора. Учествовали следећи ученици из Србије: Душан Милијанчевић, Јелена Марковић и Марија Лекић (Мат. гимназија Београд), Бобан Карапетровић (Гимназија Ивањица), Владислав Ђанић (Гимназија Суботица). Био је ово један од успешнијих наступа ученика из Србије. Сви су добили награде са одговарајућом дипломом за успех у решавању проблема са више десетина захтева (задатака). Осим Владислава Ђанића, сви су решавали тему-проблеме из геометрије и решили све или готово све захтеве одабране теме-проблема. При томе су Јелена Марковић и Марија Лекић добиле диплому "за виртуозну примену комплексних бројева у геометрији".

     Организатор пута у Русију на Летњу конференцију, за све учеснике из Србије, као и претходних седам година, био је Клуб младих математичара "Архимедес" из Београда. Стручни руководилац екипе је проф. др Милош Арсеновић са Математичког факултета у Београду, а пратиоци-консултанти били су професори Драгана Стошић-Миљковић (Београд) и Душко Парезановић (Ивањица). 

XXVII. ТУРНИР ГРАДОВА - ЈЕСЕЊЕ КОЛО 2005

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

XXVII. ТУРНИР ГРАДОВА - ПРОЛЕЋНО КОЛО 2006

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

© 1998 - 2013, МД "Архимедес"