Назад МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР ГРАДОВА XX  

     Јесење коло 20. Турнира градова у две фазе (припремна и основна) одржано је у новембру 1998. године, а пролећно коло (такође у две фазе) - крајем фебруара и почетком марта 1999. године. Такмичења су у Београду успешно спроведена посредством "Архимедеса" (према пропозицијама Турнира градова). Наступ Београда био је успешан: учествовало је 27 ученика (по позиву), при чему је њих 24 добило награду и диплому "Победник Турнира градова", који додељује Жири Међународног турнира градова који се налази у Москви. Међу награђенима је и пет чланова ЈУ-олимпијске екипе. Успешни су били и ученици из Ниша (12 ученика - 10 диплома) и Суботице (11 ученика - 8 диплома).

     На Летњу конференцију Међународног турнира градова, која је одржана у Русији (Рекреатвни центар "Русићи" недалеко од Москве) од 1. до 9. августа 1999. године, од преко 1000 ученика из 110 градова света било је позвано само 60 ученика из 32 града (на основу резултата у претходним фазама овог такмичења), при чему је из три наша града било 9 ученика (15% укупног броја), а само из Београда 4 ученика, што је само по себи велики успех. Награде и одговарајуће дипломе добили су сви наши представници : четири ученика Математичке гиманзије из Београда (Бојан Живковић, Милош Јорговановић, Карола Месарош и Владимир Шарић), три ученика из Гимназије "С.Марковић" у Нишу (Владан Булајић, Марко Петковић и Никола Тодоровић) и два ученика из Гимназије "С.Марковић" у Суботици (Горан Исић и Борис Шаулић), при чему су ученици К.Месарош и В.Шарић остварили максимални резултат. Занимљиво је да на ову Летњу конференцију нису позвани наши ученици старијих разреда (а то су већ поменути чланови наше олимпијске екипе, који су по резултатима у претходним фазама Турнира градова то заслужили), већ је пружена шанса млађима (осморо је први или други разред), чије је ватрено крштење на међународној математичкој арени ипак било успешно.

     Путовање у Москву за све учеснике из Југославије (9 ученика и професори-пратиоци) организовао је "Архимедес".

     Летња конференција Међународног турнира градова требало је 1999. године да се одржи у Суботици али је то промењено због познатих догађаја (агресија НАТО на СРЈ).

XX. ТУРНИР ГРАДОВА - ЈЕСЕЊЕ КОЛО 1998

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

XX. ТУРНИР ГРАДОВА - ПРОЛЕЂНО КОЛО 1999

Припремна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Припремна варијанта, 10-11 разред - старији узраст
Основна варијанта, 8-9 разред - млађи узраст
Основна варијанта, 10-11 разред - старији узраст

© 1998 - 2013, МД "Архимедес"